Echipa

Melania Medeleanu

Melania Medeleanu – Sunt jurnalist, psiholog, logoped in devenire, coordonator de proiect al Fundatiei Regina Maria, dar cel mai mult sunt mandra sa spun ca sunt voluntar la Afterschool Clinceni. Copiii de aici mi-au schimbat viata. Generozitatea lor, bucuria , autenticitatea, intensitatea cu care traiesc fiecare clipa mi-au reamintit sa ma bucur, sa rad, sa fiu autentica . Singura modalitate in care le pot multumi acestor copii pentru ce mi-au dat e sa fiu acolo pentru ei in fiecare zi, cautand fonduri, profesori, voluntari, asigurandu-ma ca primesc, clipa de clipa, tot ceea ce merita.

Zenaida Vasile

Zenaida Vasile, invatatoare – Poate mulţi se întreabă de ce mi-am ales această meserie. Sincer? Nu cred că se putea altfel. Am visat din copilărie ca voi fi învăţătoare. De ce? O altă meserie nu mi-ar aduce atâtea satisfacţii, atâtea bucurii. Îmi place să vorbesc cu elevii mei, să fiu în mijlocul lor. Elevii şi părinţii care apreciază ceea ce eu mă străduiesc să fac sunt motivul pentru care mi-e drag să fiu la catedră! Şi-mi place tinereţea lor, felul în care se bucură când suntem împreună, parcă rămânând alături de ei păstrezi tot timpul ceva din vârsta lor.  De la copii îmi iau zilnic energia, datorită lor reuşesc să-mi păstrez sufletul de copil. Asta e partea frumoasă a meseriei de învăţător.

Malina Iordache

Malina Iordache, profesoara de engleza – A studiat limba engleza din clasa a doua pana la finalizarea facultatii (Universitatea de Vest din Timisoara - sectia Engleza-Spaniola si Universidade Da Coruna din Spania). Glumind, ii place sa spuna ca a studiat engleza timp de 14 ani, chiar mai mult decat a studiat romana:

"M-am indragostit iremediabil de limba asta in momentul in care am inteles ca prin cunoasterea ei, aveam libertatea de a vorbi cu oameni din aproape toate tarile de pe Pamant. Plecand de la premisa ca fiecare om este unic si are un potential imens catre a-si dezvolta viata in orice directie doreste, am de gand sa transmit mai departe dragostea pentru limba engleza pe care si eu am primit-o cu atata generozitate de la profesorii mei".

Andrei Antip

Andrei Antip, profesor de fotografie – Fotografia este cea mai buna metoda de a nu uita, este ca o masina a timpului, singurul mod in care putem sa ne privim pe noi in trecut. In ziua de astazi sa stii sa fotografiezi a devenit o necesitate e ca o lectie de cultura generala. Cu totii avem aparate, dar sa surprinzi o imgine frumoasa inseamna mai mult decat sa apesi pe buton. Pe langa datele tehnice, cursul este o lectie de privit si de pictat cu lumina. Vom invata sa vedem lucrurile frumoase din jurul nostru si sa folosim lumina soarelui pe ntru a le face si mai frumoase. La finalul fiecarui curs copilasii vor pleca in primul rand cu o amintire a unei zile frumoase si pline de culoare.

Andreea Trascu

Andreea Trascu, profesoara de dans – Dansul e modul prin care am ales sa inspir oamenii si sa caut inspiratie in tot ceea ce ma inconjoara. Proiectul cu copiii reprezinta un cos plin de cadouri. Am ocazia sa-mi reamintesc ce inseamna sa fiu autententica in fiecare moment, sa traiesc prezentul continuu, sa ma joc... si cine stie cate si mai cate imi vor reaminti micutii. In schimbul acestor minunate cadouri as vrea ca prin dans sa le ofer o alta modalitate de a se exprima, de a intelege lumea in care traiesc si de a gasi lumina si frumusete acolo unde poate oamenii mari au renuntat sa mai caute.

Mama Rodica

Rodica Nitu, bucatareasa – I se spune mama Rodica. E cea care are grija de noi toti si la care gasim tot timpul o extra portie de ciorba sau prajitura. Ea primeste cele mai multe imbratisari si un cor de "sarutmana pentru masa /c-a fost buna si gustoasa /si bucatareasa frumoasa".

Doina Georgescu

Doina Georgescu, invatatoare – Sunt învățătoare de treizeci și cinci de ani și în fiecare colectiv de elevi pe care l-am avut mi-am lăsat o părticică din sufletul meu. Cine sunt eu? Sunt "Doamna" a cărei inimă se umple de bucurie, când pe stradă zâmbetul meu se întretaie cu zâmbetul plin de recunoştinţă al foştilor elevi, ajunşi astăzi oameni mari cu fel de fel de meserii. Mi-am transformat meseria în profesie de credinţă, am căutat să-mi formez un orizont larg psiho-pedagogic şi metodic, mi-am cizelat tactul pedagogic, m-am adaptat cu responsabilitate, rapid şi eficient la schimbările socio-economice şi nu în ultimul rând, m-am autoperfecţionat continuu în lumina celor mai moderne exigenţe ale ştiinţelor educaţiei. Dacă m-aş naşte de zece ori, tot învăţător m-aş face.

Nuti Ghimpel

Nuti Ghimpel, educatoare – E cea mai iubita educatoare din cate exista. Absolventa a Institutului Pedagogic de Educatoare, gradul didactic II; absolventa a Scolii Populare de arta, sectia Acordeon, a lucrat ca profesor de muzica, clasele V-X, invatator la clasa I si 33 de ani educatoare la Gradinita Nr. 1, Clinceni. 27 de ani a fost directoarea acestei gradinite.

"Imi sunt foarte dragi copiii,am o buna colaborare si o buna comunicare cu parintii,carora le-am simtit sprijinul atat in activitatile curriculare, cat si in cele extracurriculare. Sunt adepta noului si imi pun la dispozitie experienta mea didactica acumulata de-a lungul anilor".

Valentina Radu

Valentina Radu, profesoara de pictura – Este voluntarul nostru de baza. Toate personajele care te intampina pe holuri sau in clase la afterschool sunt opera ei. Lucreaza foarte bine cu copiii (poate si pentru ca are 5 acasa!!:) : "E nemaipomenit felul in care se lumineaza chipurile copiilor atunci cand picteaza. Cand au libertatea de a-si alege culorile si a le aseza pe hartie. Iar zambetul lor in momentul in care-si incheie lucrarea e pentru mine o satisfactie uriasa. Cea mai buna rasplata pe care as putea s-o primesc. Anul acesta ne pregatim de expozitie. Sa vezi atunci colectie de zambete!"

Teodora Varzaru

Teodora Varzaru, profesoara atelierul de lut – Lucrul cu copiii ma inspira, ideile lor proaspete, entuziasmul lor ma fac sa vreau sa le fiu mereu in preajma si sa le dau increderea ca prin talentul lor isi pot modela cat mai frumos viata.

Andreea Lupu Denisa Popescu

Andreea Lupu & Denisa Popescu, profesoare de actorie – Andreea si Denisa tin atelierele de actorie la Clinceni, ateliere care constau in improvizatie, creatie, poveste si imaginatie. Atelierele de actorie isi propun sa stimuleze copiii sa se adapteze la lucrul in comunitate, sa abordeze creativ situatiile de zi cu zi si sa capete incredere in fortele proprii, sa se exprime liber si cu folos. "Ne jucam deja de mai bine de o luna cu echipa de copii din Clinceni si e evident ca ne-am indragostit. Am descoperit copii curiosi si talentati care chiar au lucruri de spus. Cu fiecare atelier ne apropiem din ce in ce mai bine de miezul povestilor pe care le punem in scena impreuna iar copiii devin din ce in ce mai inovatori si nostimi. Veniti sa va convingeti si sa radeti cu lacrimi, sa va ingandurati sau sa participati!"